Heavy Load Service Almelo

Heavy Load Service (HLS) is in 2007 ontstaan door een groep enthousiaste mensen met vele jaren ervaring in het speciaal transport. Begonnen met 5 combinaties zijn dat er inmiddels al 12. Door de markt nauwkeurig te analyseren is een zeer afgewogen wagenpark samengesteld. Noviteiten zijn o.a. 2 multi jumbo opleggers. Deze zijn te verbreden tot 4,5 mtr en tot 3,58 mtr verhoogbaar onder het dak.

Deze opleggers zijn bij uitstek geschikt voor transport van brede, hoge en zware machines, aggregaten, trafo's etc. Door uitneembare vloerdelen en met behulp van oprij schotten kunnen shovels en ander rijdend materiaal tot en hoogte van 380 cm tevens onder zeil gereden worden. Deze manier van transport is perfect om machines schoon en veilig op beurzen en natuurlijk ook bij klanten af te leveren.

Verder beschikken wij over een geheel nieuw oplegger wagenpark, bestaande uit 4, 5 en 6 assige Broshuis opleggers allen voorzien de nieuwste typen SL assen, waardoor een (zeer) hoog laad vermogen mogelijk is met een lage rijhoogte van 85 cm. Dit type oplegger is de ideale oplossing voor hoge en zware ladingen waarbij een ''normale'' semi dieplader te kort schiet. Deze opleggers hebben wij in enkel en dubbel uitschuifbare uitvoeringen tot een lengte van 27,32 mtr achter de "zwanehals". Ook hebben wij de beschikking over verschillende 2 assige diepladers met een rijhoogte variërend van 30 cm tot 36 cm die dubbel uitschuifbaar zijn tot ruim 16 mtr en met verlengbalken zelfs tot 19,90 mtr in de "kuip".

Onze trekkende eenheden zijn allen voorzien van EUR 5 en EUR 6 motoren zodat aan de strengste Milieunormen wordt voldaan.