Heavy Load Service (HLS) is in 2007 ontstaan door een groep enthousiaste mensen met vele jaren ervaring in het speciaal transport. Begonnen met 5 combinaties zijn dat er inmiddels al 10. Door de markt nauwkeurig te analyseren is een zeer afgewogen wagenpark samengesteld. De specialiteit zijn lage gestuurde semi’s.\Ons geheel  nieuwe oplegger wagenpark bestaand uit 4, 5, 6 en 8 assige Broshuis opleggers allen voorzien de nieuwste typen SL2 assen, waardoor een (zeer) hoog laad vermogen mogelijk is met een lage rijhoogte van 85 cm. Dit type oplegger is de ideale oplossing voor hoge en zware ladingen waarbij een ''normale'' semi dieplader te kort schiet. Deze opleggers hebben wij in enkel en dubbel uitschuifbare uitvoeringen tot een lengte van 27,70 mtr achter de "zwanehals".

Ook hebben wij de beschikking over verschillende 2 assige diepladers met een rijhoogte variërend van 30 cm tot 36 cm die dubbel uitschuifbaar zijn tot ruim 16 mtr en met verlengbalken zelfs tot 19,90 mtr in de "kuip" en diverse dubbeluitschuifbare MEGA teletrailers.
Voor diverse klanten verzorgen wij tevens de huiftransporten.

Sinds mei 2018 bestaat onze nieuwe tak “HLS Handling, Logistics Storage”, de nieuwe BV voor op- en overslag, hiervoor beschikken wij over eigen kantoren, opslag hallen en een ruim buitenterrein. De opslag hallen zijn voorzien van diverse zware 16 tons halkranen voor laden en lossen. Ook de verhuur van (werkplaats) containers is nieuw in ons pakket.

Onze trekkende eenheden zijn alle voorzien van EUR 6 motoren, op onze opslaghallen liggen honderden zonnepanelen, met recht kan HLS zich dan ook als de groene totaal partner in het (speciaal) transport profileren.