Afgelopen weken heeft Heavy Load Service Almelo 3 nieuwe SL- opleggers in gebruik genomen. Het gaat om een 4-assige en 5 assige semi-dieplader en een 2-assige dieplader.

Begin 2012 heeft HLS Almelo haar eerste SL-oplegger in gebruik genomen. “Deze 6-assige enkel uitschuifbare semi-dieplader met onafhankelijke wielophanging bevalt zo goed dat we graag meer van dit type opleggers in onze floot willen hebben”, aldus Peter Klanderman. Met name de toegestane aslast van  12 ton per as, een beladen laadvloerhoogte van 850mm en een zeer stabiel chassis zijn de grootste voordelen van deze oplegger.

Gezien de ervaring van Broshuis met SL opleggers, de ruimte voor klant specifieke bouw en de tevredenheid met de reeds rijdende SL-oplegger deden HLS Almelo besluiten wederom bij ons te kopen.


 

De nieuwe 2-assige SL dieplader is een voorbeeld van klant specifieke bouw. De enkel uitschuifbare, extreem lage liggers van deze dieplader zijn op 2750mm breedte gebouwd. Tevens is de dieplader  afgeleverd met een set extra liggers om de oplegger nog langer te maken. Mocht HLS Almelo deze liggers voor een bepaald transport niet nodig hebben  dan kan ze eerst de extra liggers in het midden van de laadvloer opbergen. Zo voorkom je dat je de liggers op de laadvloer moet leggen en hiermee geen op- of retourvrachten mee kunt nemen.  Een multifunctionele, efficiënte en wederom innovatieve oplossing, wat bij beide bedrijven hoog in het vaandel staat.

Naast de 2-assige SL-dieplader heeft HLS ook een 4-assige enkel uitschuifbare en een 5-assige dubbel uitschuifbare semi-dieplader in gebruik genomen.  Beide opleggers zijn geheel aangekleed met de specifieke opties van HLS Almelo. De 4-assige SL semi-dieplader is gebouwd binnen de wettelijke combinatielengte van 16.500mm en is enkel uitschuifbaar. Met 12 ton per as een laadvloerhoogte van 850mm is dit een echte alleskunner. De 5-assige semi-dieplader is dubbel uitschuifbaar uitgevoerd. Het grootste voordeel van deze dubbel uitschuifbare oplegger is dat de laadvloerhoogte gelijk aan de rest van de SL oplegger blijft, namelijk 850mm. Dat is tevens de kracht van de SL opleggers aldus Peter Klanderman. Gezien het lage eigengewicht in vergelijking tot andere hydraulisch geveerde en hydraulisch gestuurde opleggers maakt deze dubbele uitschuiver de floot van HLS Almelo erg divers.

Met deze nieuwe opleggers telt de vloot van HLS Almelo op dit moment 4 stuks SL opleggers van Broshuis. Een bevestiging van het succes van de van de SL.