Bijzonder transport vanuit Creil

CREIL – Een bijzonder transport afgelopen zaterdag in Creil. In opdracht van Fireproof & Acoustic Panels uit Lelystad heeft Staring uit Creil een bijzondere machine ontworpen. Het eerste deel van het enorme gevaarte werd zaterdag naar Lelystad vervoerd.

In Creil ontworpen

Het apparaat, een droge grondstof-doseer/weeg/meng-installatie, is speciaal bij Staring in Creil ontworpen en getekend. Michel Staring, eigenaar van Staring is trots: ,,De unit is speciaal ontworpen voor de productie lichtgewicht brandwerende en geluidsabsorberende (wand/plafond)tegels die worden onder andere worden gebruikt in tunnels, parkeergarages en machineruimtes.”

Met deze (af)weeginstallatie kan er vanaf het touchscreen elk gewenst recept volautomatisch geladen worden. Het geladen (droge)recept wordt vijf meter omhoog gebracht naar de menginstallatie.

,,In de menger worden vloeibare additieven toegevoegd. Van het mengsel worden 30-40mm dikke tegels geproduceerd van 100 bij 60 centimeter”, legt Staring uit.

Staring heeft dik drie maanden aan de machine gewerkt. De installatie is in Creil uitvoerig getest en na interne controle door de klant gereed gemaakt voor transport. Zaterdag werd slechts een gedeelte van de machine vervoerd.

Speciaal transport

Aangezien het een omvang had van bijna vier meter breed, 4,5 meter hoog en ruim 19 meter lang moest het met een speciaal transport worden vervoerd naar Lelystad.

Het transport werd verzorgd door HLS transport uit Almelo. Zij beschikken over één van de weinige lage diepladers, met een kuiplengte van 20 meter en een laadvloer van 30 centimeter boven het wegdek in rijstand, in Nederland.

Om het laden veilig en vlot te laten verlopen heeft Offringa Heftrucks vier stuks 3,5 tons heftrucks ter beschikking gesteld alsmede een nagelnieuwe vijf tonner voor extra ondersteuning.

Het 35 meter lange transport is uiteindelijk zonder problemen in Lelystad aangekomen en deel één van de installatie is op zijn plek gezet.